Arend Kookt – Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon
(in minder dan 45 minuten)

 

Boeuf Bourguignon is een heerlijke maaltijd, maar ook zeker een tijdrovend gerecht. Dankzij Frisian’s Best Pulled Beef zet u dit prachtige gerecht binnen 45 minuten op tafel! Wij hebben het vlees al gegaard, u hoeft alleen nog de saus te maken.

 

Ingrediënten

750 gram Frisian’s Best Pulled Beef (5 porties van 150 gram)
200 gram spekblokjes
500 gram ui, grof gesneden
1 wortel, grof gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 klein blikje tomatenpuree
250 gram champignons, in partjes gesneden
een halve theelepel tijm
1 laurierblaadje
gehakte peterselie
250 milliliter rode wijn
250 milliliter water
40 gram bloem
50 gram roomboter
Eventueel runderbouillon

Zo maakt u het

Bak in een klein pannetje de spekjes aan en leg deze vervolgens apart. In het achtergebleven vet bakt u de ui, wortel en champignons. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit in het vet ontzuren. Doe daarna de bloem, tijm en laurier erbij en laat alles rustig garen.

Blus het geheel vervolgens af met de rode wijn en vul dit aan met water tot de gewenste sausdikte. Hoe meer water, hoe dunner de saus. Breng vervolgens de saus op smaak met peper, zout en eventueel runderbouillon.

Voordat u de Pulled Beef toevoegt is het gewenst om het geheel even te laten pruttelen. Roer voorzichtig het vlees door de saus. U kunt dit doen door de Pulled Beef -porties in kleine stukken te snijden en dit voorzichtig uit elkaar te roeren, of de porties helemaal ‘uit te pluizen’. Haal tot slot het laurierblad eruit en bestrooi de saus met fijngehakte peterselie. Klaar!

Tip

Eet dit gerecht met gekookte aardappeltjes, aardappelpuree, een krokant stokbrood of pasta en natuurlijk lekkere groenten.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *