Arend Kookt – Pulled Chicken Curry

Pulled Chicken Curry
(voor 5 personen)

 

De Indiase keuken staat bekend om heerlijke, kruidige smaken die veel gebruikt worden in overheerlijke curry’s. Deze pittige Pulled Chicken Curry is een ware smaaksensatie. Niet zo’n fan van pittig? Gelukkig kunt u zelf bepalen hoe pittig u dit gerecht wilt maken.

 

Wat heeft u nodig?

750 gram Pulled Chicken van Frisian’s Best Meat (5 porties van 150 gram)
1 eetlepel olijfolie
2 uien, gepeld en in vier stukken gesneden
1 theelepel gemberwortel, fijngehakt
1 theelepel knoflook, geperst
4 hele kruidnagels
1 kaneelstokje
1 eetlepel hete currypoeder, madras
4 kardemompeulen
1 blikje tomatenblokjes
30 gram bloem
400 milliliter kokosmelk
zout en peper naar smaak
eventueel kippenbouillon

 

Zo maakt u Pulled Chicken Curry

Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui aan totdat hij glazig is. Voeg vervolgens de gember en knoflook toe en bak ook deze aan totdat het gaat geuren. Strooi daarna de currypoeder en bloem erdoorheen en laat dit even garen. Daarna kunt u de tomatensaus, kokosmelk, kruidnagel, kardemompeulen en het kaneelstokje door de saus roeren. Breng op smaak met zout en roer het nogmaals goed door elkaar. Zet het vuur vervolgens lager en laat het geheel sudderen. Voeg daarna de porties Pulled Chicken toe. U kunt ervoor kiezen om de Pulled Chicken in stukjes te snijden of direct alles te pullen. Meng tot slot de Pulled Chicken goed door de saus.

 

Tip

Serveer deze heerlijke Pulled Chicken Curry met traditionele Naan of witte rijst. Of probeer ook eens de heerlijke Boeuf Bourguignon.

 

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *