Over ons

Ambacht, kwaliteit en ondernemerschap

Frisian’s Best Meat is onderdeel van SelektMeat Products: een bedrijf waar ambacht, kwaliteit en ondernemerschap arm in arm gaan. Grondlegger Jacob Roorda begon al op 20-jarige leeftijd met zijn vrouw Petra Bloemsma zijn eerste slagerij in het Friese Tzum. Vooral het brede assortiment en de specialiteiten van Roorda werd een begrip in Franeker en omstreken.

Innovatief en flexibel

Al vanaf de eerste dag is innovatief denken en doen de mindset. Door flexibel te zijn en mee te denken over de wensen van klanten groeide het familiebedrijf in de jaren ’90 uit tot een grossierbedrijf. Nog altijd is deze manier van denken een belangrijk onderdeel in de organisatie. Er zijn veel mogelijkheden voor klanten die andere vleesvariaties willen of andere porties. Vanaf 1998 is SelektMeat gevestigd in Harlingen waar het familiebedrijf een modern machinepark en koelhuis de toekomst van SelektMeat waarborgt.

Tweede generatie

Dat het ondernemerschap in het bloed van de familie Roorda zit, blijkt maar weer. Als kleine jongen stak zoon Peter Roorda de handen al uit de mouwen in de slagerij van zijn vader. Toen hij in 2001 het bedrijf binnenstapte introduceerde hij een nieuw productcategorie: vlees- en viscarpaccio. Hiervoor startte in 2012 het eigen merk Fortuna Carpaccio dat actief is op de internationale markt en alom gewaardeerd wordt.